Letecký výlet se synem (září 2017)
Slíbil jsem synovi, že za rok v září 2017 uděláme výlet letadlem na prodloužený víkend (v té době mu budou 3 roky) a letadla miluje - cca 2-3x měsíčně jim musíme chodit mávat na letiště v Praze. Zároveň to chci spojit s trochou poznání jiné krajiny (ale pouze v Evropě) a nechci za to dát včetně ubytování více než 5 000 Kč.
Budu rád za případné tipy. Vím, že na koupení letenky teď je ještě brzy, ale už bych rád dostal nějakou konkrétní představu.
Díky.
Bergamo - krátký let za malý peníz, odsud spousta dalších možností - Lago di Garda, Lago Como, Dolomity, Milano, podle libosti...
tak asi ho zobrat niekam, kde je aj velka premavka lietadiel a dobre miesto na pozorovanie. Co napr. tak to spojit s vlacikmi? Zobrat z Prahy vcasnu jizdenku do Frankfurtu za 500Kc, tam z Norimberku si uzijete rychlovlak, vo Frankfurte je paradna terasa na letisku, v meste sa da ist hore na mrakodrap Main Tower, odtial mozte za hodinku a pol byt za 20 euro v Dusseldorfe, tam rovnako paradna terasa a naspat do Prahy letecky Eurowings za cca 40 euro ako bonus na zaver ![]()
Syn má tři roky, po tomhle výletu bude tak utahaný, že tři dny nevstane. Pokud neodpadne už někde po obědě ve Frankfurtu ![]()
nepodcenuj decka
ale pravda, to je skor vylet pre mna, som sa nejak nechal uniest ![]()
Bergamo je super napad, ak by vacsie letisko, tak mozno Amsterdam a teda z Brna do Eindhovenu + vlak.
Souhlas, Bergamo je dobrý nápad, nebo Miláno či Benátky. Levně se dostaneš i do Londýna nebo Bruselu, ale tam už jsou vyšší náklady na pobyt. Přemýšlet se dá i například o nové destinaci Ryanairu z Prahy - Liverpoolu, případně se dá vychytat občas levně Basilej-Mulhouse s Easyjetem, Neapol nebo Bari s Wizzairem
Přesně tak, nic si nebude pamatovat. O syna se ti postará sociálka a ty můžeš vyrazit třeba do Amsterodamu nebo Miami a pokud si to pořádně užiješ, tak si také nebudeš nic pamatovat...
U La Garda je velký zábavní park, mají tam i sekce pro menší děti. Třeba je tam nadzemní vláček v podobě letadla. Pokud bude teplo, tak třeba vodní atrakce jsou super. Naproti je zase velké akvárium, kde jdeš proskleným tunelem a nad hlavou plavou žraloci. Ve fóru jsem posílal odkaz na cestopis.
Letecky vylet 2.pol. srpna 2 kluci 11,13… za malo nebo mene🤔…..- nejen ze letadla, ale spis premyslim o tom, ze kdyz uz tam budem, neco videt, mozna i se nekde pokoupat, tak co byste doporucili po Evrope, kde nebude uplne hlava na hlave (o prazdninach vetsinou nelitame), ale ted jsem slibila nekam zaletet na par dnu🤦♀️.
Italie viz. vyse, tam se prave obavam jejich prazdnin a mnozstvi lidi….jsou celkem levne letenky.
Pak koukam nejake Švycarsko, tam ale bude ubytovani za ranu Basilej, Ženeva.
Nejake napady uvitam.
Pro letecký nadšence IWM Duxford, kousek od Londýna, tam by si připadali jako v ráji. Ale jasný že to leze do peněz.
Kde nebude o prázdninách narváno lidma? Brala bych směr Pobaltí. Pro kluky Tallin a námořní muzeum Lennusadam (nejsou to sice letadla, no ale lodě taky dobrý). Byli jsme loni o prázdninách a kromě starýho města Tallinu jsme v celým Estonsku v podstatě nepotkali turistu.
Minulý rok se nám v srpnu osvědčil Goteborg. Počasí akorát, většinou slunečno kolem 24 stupňů, půjčení auta za celkem přijatelnou cenu. Projeli jsem prakticky celý Bohuslan coast na sever od Goteborgu až téměř k hranicím s Norskem. Je tam plno krásných ostrovů, které jsou spojeny mosty, takže se všude dá jet autem. Plus ty severní přímo o Goteborgu, tam nevede most, ale jezdí tam zdarma trajekty pro auta. Dalo se i celkem v pohodě koupat.
Rok předtím zase Pobaltí, přílet do Rigy a jet buď okruh podél pobřeží od letiště na západ s pokračováním do Litvy a nebo na východ s pokračováním do Estonska. Ceny o trochu příjemnější než ve Švédsku, ale obecně ani v tom Švédsku není zase tak moc draho. Švýcarsko je na tom daleko hůře.
Od kolegy mám zase tip na letní Normandii a Bretaň. Dá se to krásně vzít s letem do Paříže, Beauvais nebo Nantes. Lidí málo, není vedro, ubytování za dobrou cenu. Hodně k vidění, obzvlášť pokud kluky zajímá historie WW2.
Jo, Normandie je super, akorát by mi přišlo škoda jet tam jen na pár dnů, je toho tam strašně moc zajímavýho.
Kolik vychazi ty letenky smer Pobalti a Svedsko, o prazdninach za ok cenu? Ja jenom, abych vedela orientacne, na co koukat. Neco mi rika, ze vse do cca 2tis. je super cena pro Evropu🤷….ja to tiz na prazdniny vubec nesleduju😉, nemam prehled.
Jo pod 2000 Kč je to ok cena. Koukal jsem teď, kolik jsem platil a Riga i Goteborg byly kolem 1600 Kč RT za osobu s Ryanairem. Odlety z Prahy.
Mandre napsal(a):Kolik vychazi ty letenky smer Pobalti a Svedsko, o prazdninach za ok cenu? Ja jenom, abych vedela orientacne, na co koukat. Neco mi rika, ze vse do cca 2tis. je super cena pro Evropu🤷….ja to tiz na prazdniny vubec nesleduju😉, nemam prehled.
matej15 napsal(a):Jo pod 2000 Kč je to ok cena. Koukal jsem teď, kolik jsem platil a Riga i Goteborg byly kolem 1600 Kč RT za osobu s Ryanairem. Odlety z Prahy.
Diky. Ja bud Praha nebo Berlin, Lipsko, Drazdany. Viden nepripada v uvahu, to se znacne prodrazuje parkovanim a navic to mam cca 570km autem.
Ja jsem ten prazdninovej Tallin kupovala v akci Air Baltic, ale to bylo rok predem, ta akce je vzdycky nejak v zari/rijnu.
Vedro na chcipnuti, to se snad ani nic jinyho nez koupacka delat neda. Ale kdyby nekdo chtel, tak u ryanu se da kolem 2k na srpen koupit treba Treviso.
Jo to taky, to vedro by asi byla prekazka v cemkoliv, nez koupani. A taky pujceni auta v Italii v srpnu to asi neni levne🤦♀️.
Jeste ted zde na foru koukam na celkem zajimavy trip se podivat z Tallinu do Helsinek trajektem, tzn. letet tam do Tallinu a zpet z Helsinek….
Ala napsal(a):Vedro na chcipnuti, to se snad ani nic jinyho nez koupacka delat neda. Ale kdyby nekdo chtel, tak u ryanu se da kolem 2k na srpen koupit treba Treviso.
Tak já jsem Italofil a i se synem máme rádi fotbal, tedy na zadání "levně, pár dnů, Evropa, kluci 11 a 13 let" mi vyskočí klidně tour na San Siro, Allianz arena, případně Lamborghini, Ferrari muzeum.
Ale nemám problém s městkou turistikou, to je pravda. Někdo radši děcka bere na dlouhé výlety autem, vlakem. U nás by to neprošlo, v uvedeném věku rozhodně ne.
No mne by dali celkem sezrat mesto v 30°+ 🤔, jinak mestska turistika problem neni, kdyz se to dobre naplanuje a prolozi zazitkama z jidla😁. Problem jsou prave davy lidi a horko….